Fasciatherapie

Bij Fysiotherapie Ruinerwold wordt gewerkt volgens de FIT-methode, Fascia Integratie Therapie, een nieuwe vorm van fysiotherapie.

Izaac Mcbride
Fysiotherapeuten Ruinerwold, specialisten in fasciatherapie

Bij Fysiotherapie Ruinerwold wordt gewerkt volgens de FIT-methode, Fascia Integratie Therapie, een nieuwe vorm van fysiotherapie. De toegepaste behandeltechnieken bij fasciatherapie zijn anders dan bij reguliere therapieën.

De twee zeer ervaren fysiotherapeuten in de praktijk in Ruinerwold werken niet alleen met hun handen, maar gebruiken ook specifieke apparatuur, waarmee pijn- of knelpunten en fasciaverklevingen veel makkelijker worden verholpen. De behandeling leidt veelal direct tot verlichting, of het volledig verhelpen van de klachten. Intussen zijn al veel mensen erg enthousiast over de geweldige resultaten die hiermee zijn bereikt.

Fascia is één groot driedimensionaal netwerk van elastisch bindweefsel in het lichaam, een soort ‘wetsuit’, onder de huid tot in het bot, van hoofd tot aan de tenen. Het zit dus ook tussen de spiervezels en het maakt dat deze vezels ten opzichte van elkaar goed kunnen bewegen.
Als er een verstoring in de fascia zit door bijvoorbeeld overbelasting, een trauma of een slechte weefselconditie, kan dat tot klachten leiden. Een fasciatherapeut kijkt altijd naar het functioneren van het lichaam als geheel en de rol van fascia hierbij.
De toegepaste behandeltechnieken bij fascia therapie zijn anders dan bij reguliere therapieën. Naast manuele technieken, wordt ook gebruik gemaakt van specifieke tools. Deze samen, zorgen ervoor dat triggerpoints en fasciaverklevingen veel makkelijker verdwijnen.
Met behulp van speciale trainingsapparatuur, zogenaamde Desmotec  vliegwieltraining, wordt de stabiliteit van de fascia vergroot. Er worden geen algemene oefenprogramma’s gegeven, maar altijd oefeningen heel specifiek gericht op de klacht die iemand heeft.

Sinds 2019 zijn beide therapeuten gecertificeerd als fasciatherapeut.

De FIT-methode is erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en het Keurmerk Fysiotherapie (SKF).

Kijk voor meer informatie op www.fasciaweb.nl

Afspraak maken?

Neem vandaag nog contact op met Fysiotherapie Ruinerwold